14 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Gratis geleverd vanaf € 300,- excl btw
Professioneel kantoormeubilair voor ieder budget
Gratis geleverd en gemonteerd vanaf € 400,- excl btw

Zit-sta bureaus

Een zit-sta bureau is een ergonomisch verantwoorde manier van werken, waarbij u afwisselend kunt zitten en staan. Dit is niet alleen goed voor uw rug, maar ook voor uw bloedsomloop, concentratie en algehele gezondheid. Zit-sta bureaus worden ook wel hoog-laag bureaus genoemd, omdat deze in hoogte verstelbaar zijn. Bij Euro-Rotor koopt u de beste modellen voor scherpe prijzen.

De voordelen van een zit-sta bureau

Door afwisselend te zitten en staan, vermindert u het risico op rugklachten. Wanneer u de hele dag achter een bureau zit, kan dat namelijk erg belastend voor uw rug zijn. Als u dan ook nog eens een slechte houding aanneemt, kan dat leiden tot chronische pijnklachten. Door gebruik te maken van een zit-sta bureau wordt er meer beweging in uw werkdag gebracht, waardoor de kans op rugklachten afneemt.

Een zit-sta bureau is goed voor uw bloedsomloop

Wanneer mensen langdurig stilzitten, gaat onze bloedsomloop trager werken. Dit kan allerlei gezondheidsproblemen met zich meebrengen, zoals hoofdpijn en duizeligheid. Ook kunnen onder andere diabetes type 2 en hart- en vaatziektes ontstaan of verergeren door langdurig stilzitten. Door gebruik te maken van een zit-sta bureau blijven mensen meer bewegen tijdens de werkdag en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Dit is dus niet alleen goed voor onze gezondheid op korte termijn, maar ook op lange termijn!

Eenvoudig een hoog-laag bureau verstellen

Een hoog-laag bureau is snel en makkelijk in hoogte te verstellen. Maar wat is nu de juiste hoogte van een zit-sta bureau? Gemiddeld ligt de ingestelde hoogte tussen de 60-125 cm. Als u de exacte hoogte van een bepaald bureau wilt weten, bekijk dan de specificaties op de betreffende productpagina. Een verstelbaar bureau is op twee verschillende manieren te verstellen:

Slinger verstelbaar zit-sta bureau: past u de hoogte aan door te draaien aan een zwengel, welke normaal gesproken onder het bureaublad bevestigd zit. Een slinger verstelbaar bureau is ideaal als instapmodel en ook goedkoper.

Elektrisch verstelbaar zit-sta bureau: is voorzien van een elektromotor die verwerkt zit in het onderstel. Door een simpele druk op de knop is het bureau in hoogte te verstellen, zonder enige fysieke inspanning te leveren. De elektrische variant is iets duurder qua prijs, maar biedt u nog meer gemak en comfort.

Geschikt voor thuis of op kantoor

Ergonomisch werken wordt steeds belangrijker, zowel thuis als op kantoor. En dat is niet vreemd, want we zitten steeds vaker én langer. Te lang of te veel zitten belast uw rug continu, wat allerlei lichamelijke klachten tot gevolg heeft. Het voordeel van staand werken is dat uw wervelkolom in een meer natuurlijke en betere houding staat. Is een sta-bureau dan de oplossing? Nee, want juist de afwisseling tussen staan en zitten is het beste voor uw lichaam. Te lang staan belast uw rug ook te veel.

Hoe vaak wisselen met een zit-sta bureau?

Er is geen regel die aangeeft hoe vaak u per dag moet afwisselen tussen staan en zitten. Voor een optimale werkhouding wisselt u dagelijks zo’n vier tot zes keer af tussen staan en zitten. Het is maar net waar u behoefte aan hebt. Het bureau is immers zo verhoogd of verlaagd. U bepaalt het zelf. Het belangrijkste is dat u zowel bij het zitten als staan de juiste houding aanneemt. Voor een optimale werkhouding zet u uw armen in een hoek van ongeveer 90 graden ontspannen op het bureaublad. Deze hoogte is dus voor iedereen anders!

Ontdek ons assortiment op de website

Benieuwd naar de opties voor zit-sta bureaus en wilt u meer te weten komen over de voordelen? Onze medewerkers staan altijd klaar om u te adviseren. Wij helpen u om de ideale werkplek te maken, zodat u comfortabel kan werken en gezond blijft!

We hebben ook een papieren catalogus, vraag het gratis aan.

Vul het formulier in en wij sturen u onze catalogus gratis op.

We hebben ook een papieren catalogus, vraag het gratis aan.
© Copyright 2023 Euro-rotor | Website: Next Lead